Popcorn som på Bio

Popcorn med smak

  • Tid: 10 min
  • Räcker till 2 personer eller en hungrig vuxen.

Ingridienser

Du behöver;

  • 3 Matskedar kokosolja, jordnötsolja, rapsolja eller solrosolja.
  • 0,5 dl av popcorn
  • 1 Matsked smör (tillval)
  • Salt efter tycke och smak
  • En kastrull med lock

Det är viktigt att insidan av kastrullen är helt torr, annars kan oljan börja stänka.

Hur man gör perfekta popcorn varje gång och får dem att smaka som på bio. 

Att få till popcornen perfekt är inte helt enkelt. Helst vill man ju poppa så många kärnor som möjligt utan att för den sakens skull bränna några. Mikropopcorn är den enkla vägen, men är långt mindre hälsosamma och innehållet faktiskt flera farliga ämnen.

Det här receptet hjälper dig både poppa alla kärnor och undviker att några bränns.

Gör så här:

  1. Värm oljan på en medeltemperatur. Om du använder kokosolja, värm oljan tills den smält helt.
  2. Lägg i 3 till 4 popcornkärnor
  3. När kärnorna poppat, lägg i resten och fördela dem jämt över kastrullens botten. Sätt på locket, ta bort kastrullen ifrån värmen och räkna till 30 sekunder. Om du gör så här kan du vara säker på att oljan får rätt temperatur och att alla kärnor är nära att poppa när de sätts tillbaka på värmen.
  4. Sätt på kastrullen igen på plattan med locket på, så att vattenånga kan sippra ut. Skaka kastrullen varsamt tills dess att det är några sekunder emellan popcornen poppar. Gör du så här får du både krispiga popcorn och undviker att de blir brända.
  5. Häll över popcornen i en serveringsskål
  6. Vill du ha smält smör, lägg i önskad mängd i kastrullen och vänta tills smöret är ljusbrunt. Därefter fördelar du det smälta smöret över popcornen.

Salta efter tycke och smak. Voila, klart!

Om du vill vara helt säker på att popcornen blir perfekta, läs vår bäst i test guide till popcornmaskiner.